Ουλές, Ραγάδες ή Μώλωπες | 15 Σπιτικές Θεραπείες Για Να «Ξεθωριάσουν» Με Φυσικό Τρόπο

ΟΜΟΡΦΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΟ, ΣΩΜΑ

Οι ουλές, οι ραγάδες και οι μώλωπες είναι αναπόφευκτες στη ζωή. Αλλά δεν χρειάζεστε δαπανηρές θεραπείες για να προσπαθήσετε να τις διορθώσετε.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι DIY για να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση του προβληματικού δέρματος. Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας μεθόδους για να μαλακώσετε την επιδερμίδα σας και να μειώσετε τον αποχρωματισμό:

Ανύψωση Του Σώματος

Μπορείτε να αποφύγετε τη δημιουργία μώλωπα ανυψώνοντας το τμήμα του σώματός σας για να μειώσετε την ποσότητα ροής αίματος στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα.

Αυτό θα αποτρέψει το αίμα να συγκεντρωθεί στην πάσχουσα περιοχή και θα μειώσει τον αποχρωματισμό. Είναι καλύτερο να σηκώσετε την περιοχή ψηλότερα από το επίπεδο της καρδιάς σας. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπαθήστε απλά να στηρίξετε το πόδι ή το χέρι σας ψηλά.

Καστορέλαιο

Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα καστορέλαιου στα σημάδια σας και τυλίξτε το με πλαστική μεμβράνη τροφίμων. Τοποθετήστε μια ηλεκτρική θερμοφόρα πάνω από τη μεμβράνη. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοφόρα είναι στην υψηλότερη ρύθμιση και αφήστε τη να παραμείνει για 20 έως 25 λεπτά. Θα πρέπει να δείτε μια βελτίωση μέσα σε μια εβδομάδα.

Λάδι Λιναρόσπορου

Τρίψτε λάδι λιναρόσπορου σε καινούργιες και παλιές ουλές, αρκετές φορές την ημέρα, ειδικά μετά το ντους και πριν από τον βραδινό ύπνο.

Βιολογικό Ακατέργαστο Μέλι

Το ακατέργαστο μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που προάγουν την αναγέννηση των κυττάρων. Μπορεί να θέλετε να παρακάμψετε αυτή τη μέθοδο αν έχετε λιπαρό δέρμα. Τρίψτε το μέλι στις ουλές σας δύο φορές την ημέρα. Θα πρέπει να αρχίσουν να εξασθενίζουν μετά από συχνή χρήση.

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ μπορεί να εφαρμοστεί ως κρέμα επάνω στις ουλές και τους μώλωπες. Χρησιμοποιήστε τη δύο φορές την ημέρα για να δείτε αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του μώλωπα ή της ουλής σας.

Παγωμένο Και Μετά Ζεστό

Εφαρμόστε πάγο ή μια παγοκύστη στον μώλωπα για 24 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια θερμοφόρα για 20 λεπτά κάθε φορά, αρκετές φορές την ημέρα. Αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη κυκλοφορία αίματος στην περιοχή και θα απομακρύνει το συσσωρευμένο αίμα.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι καλό για τις ουλές και τις ραγάδες. Χρησιμοποιήστε 100% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στα σημάδια σας δύο φορές την ημέρα. Οι ραγάδες και οι ουλές θα πρέπει να ξεθωριάσουν μέσα σε περίπου μία εβδομάδα.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι ευρέως γνωστή ως θεραπεία για τις ουλές. Τρυπήστε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και τρίψτε τη πάνω στις ουλές και τις ραγάδες.

Βούτυρο Shea (Καριτέ) ή Βούτυρο Κακάο

Θα βρείτε πολλά προϊόντα για τις ραγάδες που φτιάχνονται είτε από shea είτε από βούτυρο κακάο. Τρίψτε λίγη ποσότητα πάνω στα σημάδια σας μερικές φορές την ημέρα για να τα βοηθήσετε να ξεθωριάσουν.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μιας δίαιτας, για να αποτρέψετε τον σχηματισμό ραγάδων. Το βούτυρο διατηρεί την περιοχή ενυδατωμένη και αποτρέπει τη φαγούρα που προκαλούν οι ουλές ή την τάση τους να μεγαλώνουν και να βαθαίνουν.

Ελαστικός Επίδεσμος

Τυλίξτε έναν ελαστικό επίδεσμο γύρω από μια τραυματισμένη περιοχή που μπορεί να υποστεί μώλωπες. Η συμπίεση των ιστών θα αποτρέψει τα αιμοφόρα αγγεία από διαρροή έτσι ώστε οι μώλωπες να μην φαίνονται τόσο σκούροι.

Έλαιο Λεβάντας

Κάνετε μασάζ με λάδι λεβάντας στις ουλές σας, καθώς θα βοηθήσει να εξαλειφθούν με την πάροδο του χρόνου.

Ασπράδι Αυγού

Οι πρωτεΐνες στο ασπράδι των αυγών έχουν αναγεννητικές ιδιότητες. Δοκιμάστε να τρίψετε λίγη ποσότητα σε ουλές και ραγάδες, τρεις φορές την ημέρα, για να τις βοηθήσετε να εξασθενίσουν.

Τζελ Με Άρνικα

Οι αθλητές συχνά χρησιμοποιούν τζελ με άρνικα για να θεραπεύσουν τον πόνο και το πρήξιμο, αποτρέποντας παράλληλα τον αποχρωματισμό όταν υποστούν μώλωπες.

Έλαιο Τεϊόδενδρου (Tea Tree Oil)

Το tea tree oil έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία των ουλών, ειδικά των ουλών ακμής.

Aloe Vera

Το τρίψιμο με τζελ αλόης βέρα στις ουλές σας, θα βοηθήσει στην αναγέννηση του ιστού, την απαλότητα της περιοχής και την επιτάχυνση της θεραπείας.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Πηγή: relieved.co

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...