5 Τρόποι Να Κάνετε Απολέπιση Στο Δέρμα Με Μαγειρική Σόδα

ΟΜΟΡΦΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΟ

Φτιάχνοντας τις παρακάτω ιδανικές κρέμες για απολέπιση στο δέρμα δεν εξασφαλίζετε μόνο τις ωφέλειες της μαγειρικής σόδας αλλά και των άλλων φυσικών συστατικών τους. Δοκιμάστε τες!

Η μαγειρική σόδα αποτελεί μια λύση για την εξάλειψη των άσχημων οσμών, την απολύμανση και τη λεύκανση των δοντιών. Είναι ένα σημαντικό συστατικό για τη μαγειρική και βοηθάει στην απομάκρυνση των παρασίτων από την κήπο σας. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας με μαγειρική σόδα;

Η μαγειρική σόδα, ως αντιβακτηριακό, στυπτικό και αντιφλεγμονώδες συστατικό, είναι ιδανική για την εξάλειψη των ατελειών του δέρματος.

Ακμή, κηλίδες και σπυράκια; Η μαγειρική σόδα όχι μόνο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια αλλά και προλαμβάνει την επανεμφάνισή τους στο μέλλον. Επίσης, χάρη στις αλκαλοποιητικές της ιδιότητες και στο επίπεδο του pH της, δεν βλάπτει το δέρμα σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να απλώσετε πρώτα μια μικρή ποσότητα κρέμας σε ένα συγκεκριμένο σημείο του δέρματός σας για να ελέγξετε αν είστε αλλεργικοί, πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω απολεπιστικές κρέμες σε ολόκληρο το πρόσωπό σας. Αυτό επειδή μερικά δέρματα μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα και η μαγειρική σόδα ίσως επιδεινώσει την κατάσταση.

Χάρη στις αλκαλοποιητικές ιδιότητες αυτής της κρέμας για απολέπιση του δέρματος με μαγειρική σόδα και νερό, το μείγμα βοηθάει στην οξυγόνωση του δέρματος και προλαμβάνει την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

Αντιμετωπίζει επίσης τη συσσώρευση λιπαρότητας και βρωμιάς, κάνοντας το δέρμα απαλό αφαιρώντας εύκολα τις ακαθαρσίες.

Αυτή η απολεπιστική κρέμα είναι εξαιρετική για την καταπολέμηση της ακμής, αφήνοντας το δέρμα σας πιο απαλό και πιο φωτεινό.

Η βρώμη λειτουργεί ως ένα φυσικό ενυδατικό και καθαριστικό προϊόν. Περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και υδατάνθρακες.

Οι στυπτικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας βοηθούν στην εξάλειψη των μαύρων στιγμάτων και στον έλεγχο της λιπαρότητας κάνοντας το δέρμα πιο απαλό και αφαιρώντας πιο εύκολα τις ακαθαρσίες.

Ενώ το γάλα εξασφαλίζει βιταμίνες όταν πίνεται, όταν απλώνεται στο δέρμα το ενυδατώνει φυσικά. Περιέχει γαλακτικό οξύ, που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η κρέμα αυτή απομακρύνει τις ενοχλητικές ατέλειες χάρη στις αντιβακτηριακές της ιδιότητες.

Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα εξαιρετικό συστατικό για την απολέπιση του δέρματος, επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λιπαρά οξέα και μεταλλικά στοιχεία, που ενυδατώνουν και αναζωογονούν το δέρμα.

Ο συνδυασμός των συστατικών αυτών δίνει μια φυσική απολεπιστική κρέμα που αφήνει το δέρμα σας απαλό και λείο. Το λεμόνι παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, επειδή βοηθάει στην εξάλειψη των πανάδων και των ουλών και χαρίζει στο δέρμα σας τη φωτεινότητα που του αξίζει.

Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε λεμόνι επειδή, αν εκτεθείτε στον ήλιο, μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Το μηλόξυδο περιέχει άλφα-υδροξυοξέα, που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τη λιπαρότητα λόγω αφυδάτωσης, κακής διατροφής και έλλειψης βιταμινών. Επίσης εξισορροπεί τα επίπεδα του pH του δέρματος.

Η μαγειρική σόδα διαθέτει στυπτικές ιδιότητες που εξαλείφουν τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα, το έχετε πάντα πρόχειρο και, πάνω από όλα, αποτελεί ένα από τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης της ομορφιάς!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την κρέμα για απολέπιση του δέρματος που σας ταιριάζει καλύτερα.

Λοιπόν, με ποια κρέμα θα ξεκινήσετε;

Πηγή: meygeia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...