Γιατί Το Πόσιμο Παγωμένο Νερό Είναι Τόσο Επιζήμιο Για την Υγεία Σας;

ΥΓΕΙΑ

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν γιατί το πόσιμο νερό σε θερμοκρασία δωματίου είναι πολύ καλύτερο από το παγωμένο. Έτσι, ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα καλύτερα.

Ωστόσο, πρέπει να δοκιμάσετε πρώτα το εξής:

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια ξύλινη αποβάθρα που συνεχίζει σε μια ορεινή λίμνη. Ο ήλιος λάμπει, τα πουλιά τραγουδούν. Η πηγή είναι υπέροχη. Το πάνω στρώμα της λίμνης έχει μόλις λειώσει. Στη συνέχεια, αποφασίζετε να βουτήξετε στη λίμνη.

Τώρα, πώς αντιδρά το σώμα σας; Αισθάνεστε χαλαροί ή σφιγμένοι;

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το ζεστό νερό χαλαρώνει το δέρμα και ανοίγει τους πόρους. Αντίθετα, το κρύο νερό το συστέλλει και κλείνει τους πόρους. Το ίδιο συμβαίνει και με το πεπτικό σας σύστημα όταν πίνετε παγωμένο νερό.


Τι κάνει το κρύο νερό στο σώμα σας;

 Το σώμα σας χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, αντί να απορροφά θρεπτικά συστατικά και να αφομοιώνει τα τρόφιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια νερού.

 Τα κρύα ποτά επίσης περιορίζουν την πέψη, συρρικνώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και αποτρέπουν την ενυδάτωση.

 Όταν πίνετε παγωμένα ποτά ενώ καταναλώνετε τροφή, η ψυχρή θερμοκρασία στερεοποιεί το λίπος από το φαγητό που λαμβάνετε και το σώμα σας δεν μπορεί να αποβάλλει σωστά τα ανεπιθύμητα λίπη από το σώμα.

 Εάν προτιμάτε να πίνετε κρύο νερό μετά τα γεύματά σας, το σώμα σας ασχολείται με την υπερβολική βλέννα, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος – επομένως έχετε περισσότερες πιθανότητες να κολλήσετε ένα κρυολόγημα ή κάποια άλλη ασθένεια.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κρύο νερό είναι χρήσιμο για την καύση θερμίδων. Ωστόσο, σίγουρα δεν χρειάζεστε το πεπτικό σας σύστημα να εργάζεται σκληρότερα. Μπορείτε να κάψετε θερμίδες με πολλούς άλλους τρόπους, χωρίς να επηρεάσετε ζωτικές λειτουργίες στο σώμα σας.


 Γιατί είναι καλύτερο για εσάς το νερό σε θερμοκρασία δωματίου;

 Διεγείρει τα πεπτικά ένζυμα και βελτιώνει την πέψη.

 Ενυδατώνει τους ιστούς πιο γρήγορα.

 Βελτιώνει την καλύτερη κίνηση του εντέρου. Δοκιμάστε να πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί.

 Το σώμα σας διασπά τα τρόφιμα πιο αποτελεσματικά.

 Αυξάνει την φυσική αποτοξίνωση στο σώμα σας και καθαρίζει το αίμα μέσω των νεφρών, του δέρματος και του λεμφικού συστήματος.

Μόλις ξεκινήσετε να πίνετε ζεστό νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου, θα νιώσετε το σώμα σας πολύ ελαφρύτερο μετά ή κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι το πόσιμο ζεστό νερό έχει μειώσει την έντονη λαχτάρα τους για ζάχαρη.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Leave a Reply