Άλλαξε τώρα το όνομα του Wi-Fi σου!

ΔΙΑΦΟΡΑ


Το καινούριο Wi-Fi router μόλις κατέφθασε στο σπίτι. Είσαι έτοιμος να λιώσεις στον υπολογιστή αφού αυτή τη φορά επέλεξες μεγαλύτερη ταχύτητα Ίντερνετ! Βάζεις το router στην πρίζα, βρίσκεις τον κωδικό, πατάς αποθήκευση στον υπολογιστή σου για να μην τον βάζεις κάθε φορά και είσαι έτοιμος! Σωστά; Όχι!
Ξέχασες ένα πολύ σημαντικό βήμα! Ποιο είναι αυτό; Το ν’ αλλάξεις το όνομα του Wi-Fi σου! Το router που παίρνεις απ’ την εταιρεία έχει ορισμένες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις -ανάμεσα στις οποίες και το όνομά του- τις οποίες καλό είναι ν’ αλλάξεις για να είσαι προστατευμένος από επίδοξους χάκερς κι όχι μόνο.


Πώς θ’ αλλάξεις, όμως, το όνομα του Wi-Fi σου;
Θα πρέπει να βρεις το IP του router -το οποίο είναι πάνω στη συσκευή- να συνδεθείς απ’ τον υπολογιστή σου στο Wi-Fi και να βάλεις στον browser το IP του router (συνήθως είναι 192.168.1.1 ή 192.168.1.255).

Εάν σου ζητήσει να κάνεις login, κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να συμπληρώσεις στο username και το password το admin, εάν, όμως, έχεις απορίες επικοινώνησε με την εταιρεία.

Τότε θα σου ανοίξει μια σελίδα, στην οποία μπορείς να επεξεργαστείς μια σειρά από πληροφορίες ανάμεσα στις οποίες είναι το όνομα και ο κωδικός σου!

Οι χάκερς χτυπούν συνήθως Wi-Fi που έχουν το προεπιλεγμένο απ’ την εταιρεία όνομα γιατί είναι πιο εύκολοι στόχοι καθώς θεωρούν ότι δεν είναι τόσο καλά προστατευμένα.

Η αλλαγή ονόματος και κωδικού δεν θα σε σώσει, όμως, μόνο απ’ τους χάκερς, αλλά κι απ’ τους γείτονες που μπορούν να βρουν εύκολα τον κωδικό της εταιρείας και να σου κλέβουν Ίντερνετ χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Leave a Reply