5 βήματα για να χτίσεις μια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ-ΣΕΞ


Πέντε απλοί τρόποι ώστε να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη στη σχέση σου

Ό,τι μορφή κι αν έχεις επιλέξει να έχουν οι επαφές σου, υπάρχουν κάποιοι κανόνες οι οποίοι, όσο τους ακολουθείς, μπορούν να διαχωρίσουν τις εφήμερες σχέσεις από τις μόνιμες. Είτε πρόκειται για φίλους, σαρκικές ή ρομαντικές σχέσεις, τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις κοντά σου τα άτομα που αξίζουν.

1. Ξέχνα τα κοινωνικά στερεότυπα

Οι περισσότεροι υπακούμε σε άγραφους κανόνες της κοινωνίας, ακόμα και έξω από τις προσωπικές μας σχέσεις. Υπάρχουν δύο προβλήματα με αυτή τη συνήθεια. Το πρώτο είναι ότι ο καθένας βλέπει αυτούς τους κανόνες με τη δική του οπτική γωνία, καθιστώντας τους υπερβολικά ασταθείς για να ακολουθηθούν. Το δεύτερο είναι ότι προσπαθώντας να μπούμε σε καλούπια χάνουμε τη μοναδικότητα η οποία μας επιτρέπει να δεθούμε με κάποιον.

2. Η ειλικρίνεια είναι το μεγαλύτερο αγαθό

Σκέψου για λίγο πόσα ψέματα λες σε καθημερινή βάση. Δικαιολογίες για να αποφύγεις εξόδους, ψεματάκια όταν κάποιος σε ρωτάει μια άβολη ερώτηση, όλοι χρειάζεται να λέμε ψέματα που και που. Αυτό είναι που κάνει τους κοντινούς μας ανθρώπους ξεχωριστούς, το ότι ποτέ δε χρειάζεται να τους αποκρύψουμε πράγματα. Εάν χρειάζεται να λες πράγματα που δεν ισχύουν στη σχέση σου, τότε καλύτερα να μην είσαι σε αυτήν.

3. Δέξου το χαρακτήρα του άλλου όπως είναι

Το να προσπαθείς να αλλάξεις ένα άτομο για να μείνεις κοντά του είναι το ίδιο λογικό με το να βουτάς μπρόκολο σε σοκολάτα για να το φας. Όλοι μας έχουμε συνήθειες, ιδιοτροπίες και προτιμήσεις, και κανείς δε γίνεται να τα πηγαίνει καλά με όλους. Αν δε σου αρέσει ο χαρακτήρας του άλλου όπως είναι, τότε επέλεξε να μην βρίσκεσαι κοντά του. Άπαξ και διαλέξεις έναν άνθρωπο, η μόνη αλλαγή που επιτρέπεται να ζητήσεις είναι αυτή που θα σας βελτιώσει και τους δύο σαν άτομα και σαν σχέση.

4. Μην απαρνηθείς την προσωπική σου ελευθερία για κανέναν

Όπως είναι λάθος να προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλο, έτσι είναι λάθος να μένεις κοντά σε κάποιον που προσπαθεί να αλλάξει εσένα. Οι αλλαγές που θα κάνεις στον εαυτό σου και στη ζωή σου πρέπει να βασίζονται στη δική σου προσωπική βούληση, αν θες να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη με τον εαυτό σου.

5. Σκέψου καλά τι θες από τον άλλο πριν προχωρήσεις σε σχέση

Υπάρχουν πολλά είδη σχέσης. Friends with benefits, ελεύθερες σχέσεις, μονογαμικές σχέσεις, φιλίες κάθε είδους, η λίστα συνεχίζεται επ’άπειρον. Κάθε άνθρωπος μπορεί να σου βγάλει θέληση για ένα συγκεκριμένο είδος σχέσης και αυτό δεν είναι κακό. Μπορεί να έχεις τον καλύτερο φίλο του κόσμου, ενώ αν ήσαστε σε σχέση θα χωρίζατε στη βδομάδα. Για να μη βρεθείς ποτέ σε δύσκολη θέση, καλό είναι να συζητήσεις με τον άλλο τι θες από τη σχέση σας.

Κάθε σχέση είναι ξεχωριστή, όπως και κάθε άνθρωπος. Όσο ακολουθείς τα πέντε παραπάνω βήματα, όμως, έχεις καλές πιθανότητες οι σχέσεις που θα επιλέξεις να χτίσεις να κρατήσουν στο χρόνο και να σου προσφέρουν την ηρεμία που αξίζεις.


Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Leave a Reply