3 πράγματα που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά την γυμναστική σου για καλύτερα αποτελέσματα!

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ


Μερικές εύκολες “κινήσεις” μετά το τέλος της άσκησης είναι απαραίτητες για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και για να διαφυλάξεις την υγεία σου.


0-10 Λεπτά μετά την άσκηση: Κάνε καλές διατάσεις (stretching)

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά από μια προπόνηση είναι διατάσεις. Βοηθά το σώμα να επανέλθει και να μην πιαστεί από την άσκηση. Καλό είναι να ολοκληρώσεις τις διατάσεις σου πριν οι μύες σου κρυώσουν και χαλαρώσουν -κάτι που συμβαίνει περίπου 30-40 λεπτά μετά το τέλος της άσκησης.

10-20 Λεπτά μετά την ολοκλήρωση της άθλησης: Άλλαξε ρούχα

Το αμέσως επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις ρούχα. Βγάλε τα ιδρωμένα σου εσώρουχα και τα ρούχα σου όχι μόνο για να μην κρυώσεις, αλλά και για να μην δημιουργήσουν στην επιδερμίδα σου ερεθισμούς και κοκκινίλες από τον ιδρώτα. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να κάνεις άμεσα ένα ντους, το να αλλάξεις ρούχα είναι το σημαντικό και απαραίτητο για την υγιεινή της επιδερμίδας σου.
20-30 Λεπτά μετά το τέλος της γυμναστικής σου: Φάε κάτι

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να φας κάτι μέσα στα πρώτα 30 λεπτά μετά την προπόνησή σου, για να αναπληρώσεις τη χαμένη ενέργεια και να δώσεις “καύσιμο” στον οργανισμό. Μια εύκολη λύση είναι να έχεις μαζί σου μια μπανάνα, μια μπάρα δημητριακών χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή μια μπάρα πρωτείνης, εύκολα σκαν που δεν χρειάζονται ψυγείο και μπορείς να έχεις μαζί σου από το πρωί.


Πηγή: faysbook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Leave a Reply