Έχεις μικρή κουζίνα; 5+1 ψ για να αξιοποιήσεις κάθε σημείο! (Video)

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΣΠΙΤΙ

Ένας μεγάλος χώρος δεν είναι απαραίτητα λειτουργικός και ένας μικρός δεν είναι απαραίτητα εμπόδιο στην καθημερινότητά σας.

Η κουζίνα, το «δημιουργικό εργαστήρι» του σπιτιού μπορεί με τους κατάλληλους τρόπους να δείξει μεγαλύτερη και με την διαρρύθμισή της να κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη. Όλα είναι θέμα οργανωτικότητας. Οι μέθοδοι εξοικονόμησης χώρου είναι ενδιαφέρουσες και μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά στην οργάνωση του χώρου.

Αν το κάθε πράγμα έχει ρόλο και συγκεκριμένη θέση στην κουζίνα σας, όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Αντί για ντουλάπια, ανοιχτά ράφια: Τα ογκώδη ντουλάπια έχουν δώσει τη σκυτάλη στα ανοιχτά ράφια που συναντάμε πλέον σε αρκετά μοντέρνα σπίτια.

Έχουν μεγάλη δυνατότητα χωρητικότητας και βέβαια αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου.

Η φιλανδική «πατέντα» για τα πιάτα: Οι Φιλανδοί έχουν μια πρόταση που μπορεί να εξοικονομήσει αρκετό χώρο στο νεροχύτη. Ένα «πολυεπίπεδο» μέσο αποθήκευσης που δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα πιάτα μετά το πλύσιμο -ενώ παράλληλα θα στεγνώνουν- και να κρεμάσετε σκεύη που επιθυμείτε.

Ο τοίχος μπορεί να γίνει μέρος αποθήκευσης: Αν τα ντουλάπια και τα ράφια δεν επαρκούν για την αποθήκευση εργαλείων και μαγειρικών σκευών, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον τοίχο με το να κρεμάσετε αντικείμενα. Μια μέθοδος που είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη και μπορεί να σας βοηθήσει.

Όχι στα μεγάλα έπιπλα: Επιλέξτε ένα μικρότερο τραπέζι και αντί για καρέκλες μπορείτε να τοποθετήσετε σκαμπό. Αξιοποιείστε τον διαθέσιμο χώρο στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Καλάθια- κουτιά- βάζα: Κάθε αντικείμενο θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο και μια συγκεκριμένη θέση. Ομαδοποιείστε τα αντικείμενα της κουζίνας σας και αποθηκεύστε τα σωστά (σε καλάθια-κουτιά-βάζα), αξιοποιώντας παράλληλα τα ράφια και τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Αξιοποίηση του χώρου πάνω από το νιπτήρα και πάνω από τα ντουλάπια: Καμία «ζώνη» στην κουζίνα δεν είναι απαγορευτική για την αποθήκευση. Τοποθετώντας ράφια μπορείτε να αξιοποιήσετε όλους τους χώρους της κουζίνας σας. Αν τα ντουλάπια και τα συρτάρια δεν έχουν άλλο περιθώριο για αποθήκευση μπορείτε να τοποθετήσετε κουτιά πάνω από τα ντουλάπια και γατζάκια στο χώρο μεταξύ στα πάνω και κάτω ντουλάπια της κουζίνας, πίσω από το νεροχύτη. Δείτε βίντεο με ιδέες για εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα

Πηγή: bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Leave a Reply