Αναιμία: 6 Φυσικοί Τρόποι Για Να Την Αντιμετωπίσετε

ΥΓΕΙΑ

Το σώμα σας χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων για να λειτουργήσει σωστά. Όταν ο αριθμός τους πέσει πολύ χαμηλά, μπορεί να προκληθεί αναιμία. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια έχουν πολλαπλό ρόλο, αλλά μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες τους είναι η μεταφορά αιμοσφαιρίνης, σύμφωνα με το WebMD.

Όταν ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι πολύ χαμηλός, τα ανθρώπινα όργανα δεν μπορούν να πάρουν αρκετό οξυγόνο για να λειτουργήσουν κανονικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος και η κόπωση.

Μερικοί τύποι αναιμίας μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο, αν και θα πρέπει πάντα να μιλάτε με έναν γιατρό όταν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από αυτή την πάθηση.

1. Χρειάζεστε περισσότερο σίδηρο

Ένας από τους απλούστερους τρόπους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αναιμίας είναι να εισαγάγετε περισσότερα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες στη διατροφή σας, σύμφωνα με τον Dr. Axe.

Στις τροφές πλούσιες σε σίδηρο συμπεριλαμβάνονται τα φασόλια, τα λαχανικά (ειδικά τα φυλλώδη πράσινα), το βόειο κρέας και το συκώτι.

2. Μειώστε το άγχος

Σύμφωνα με την National Library of Medicine, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το στρες μπορεί να μειώσει την παραγωγή σιδήρου ορού, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει αναιμία.

Ένας απλός τρόπος για να περιορίσετε τα συμπτώματα και να καταπολεμήσετε την αναιμία είναι να μειώσετε το άγχος. Για να το καταφέρετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για ασκήσεις διαλογισμού, περπάτημα, γυμναστική, μουσική και ξεκούραση.

3. Αποφύγετε συγκεκριμένα τρόφιμα

Αν έχετε αναιμία, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε. Σε αντίθετη περίπτωση, τα συμπτώματά σας πιθανώς θα χειροτερέψουν, σύμφωνα με το LiveStrong.

Τα τρόφιμα προς αποφυγή ή περιορισμό περιλαμβάνουν: κρασί, μαύρο τσάι, καλαμπόκι, άσπρο ρύζι, άσπρο αλεύρι και αλκοόλ.

5. Περισσότερα προβιοτικά στη διατροφή σας

Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αναιμία είναι η κακή υγεία του εντέρου, αναφέρει το Body Ecology. Εάν το έντερο δεν λειτουργεί σωστά, τα θρεπτικά συστατικά δεν απορροφούνται πλήρως.

Ένας απλός τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να προσθέσετε προβιοτικά στη διατροφή σας, π.χ. τουρσιά, λάχανο, γιαούρτι και τυρί.

6. Χρειάζεστε περισσότερη βιταμίνη C

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την αναιμία είναι ότι εξασθενεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό σας κάνει πιο επιρρεπείς στις ασθένειες.

Μπορείτε να προστατέψετε τον οργανισμό σας, αυξάνοντας την πρόσληψη βιταμίνης C (ως συμπλήρωμα διατροφής) ή προσθέτοντας πλούσια σε βιταμίνη C τρόφιμα στη διατροφή σας.

truelife 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Leave a Reply