Τι Έδειξε Ένα Πείραμα Για Τον Ρατσισμό -ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΦΟΡΑ

Δύο κούκλες, μία λευκή και μία μαύρη, κάμποσα παιδιά και το πείραμα για τον ρατσισμό ξεκινάει. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Ρατσισμός στο Μεξικό» και σκιαγραφεί με εντυπωσιακό τρόπο τις φυλετικές διακρίσεις.

Ποιά είναι η άποψη που έχουν τα παιδιά στο Μεξικό για τους λευκούς και ποια για τους έγχρωμους ανθρώπους; Κατά πόσο έχουν επηρεαστεί από το πρότυπο του καλού-λευκού και του κακού-μαύρου που έχει διαπεράσει τις κοινωνίες από τα βάθη της ιστορίας;

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που προσπαθεί να απαντήσει ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Ρατσισμός στο Μεξικό». Δεν πρόκειται για ένα καινούριο πείραμα, καθώς πρωτίστως είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του ΄30 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Για τις ανάγκες του πειράματος, τα παιδιά που κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις είχαν πάρει τη συγκατάθεση των οικογενειών τους, οι οποίες θέλησαν να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το φαινόμενο του ρατσισμού. Στο εμπόριο του Μεξικού δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί μία έγχρωμη κούκλα, για αυτό και χρησιμοποιήθηκε μία λευκή η οποία βάφτηκε.

Τα παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις τύπου: Ποια είναι η καλή και ποια η κακή κούκλα, γιατί αυτή είναι κακή και η άλλη όχι; Ιδιαίτερη αίσθηση βέβαια προκαλούν οι απαντήσεις των παιδιών στην ερώτηση: Με ποια κούκλα πιστεύεις ότι μοιάζεις;

Ποιό συναίσθημα σας προκάλεσε το θέμα;

Πηγή: pathfinder.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

Leave a Reply